Польські лікувальні установи охоче беруть на роботу медсестер з України

Польські лікарні протягом тривалого періоду часу відчувають гостру нестачу медичних сестер, тому роблять все можливе, щоб залучати якомога більше фахівців з України.

Медицинский персонал в Польше

Польські медичні установи вже не приховують той факт, що гостро потребують кваліфікованих фахівців з різних країн, у тому числі з України. Брак лікарів і особливо медсестер у лікарнях Польщі стає все більше, оскільки багато медичних працівників досягає пенсійного віку і закінчують кар’єру, а також те, що професія медика не користується великою популярністю серед випускників шкіл і благородну, але важку професію обирає все менше молодих людей.

Головною перешкодою для залучення більшого числа українських медиків середньої ланки є те, що в Польщі медична сестра повинна мати вищу освіту, а в Україні – середню спеціальну.

Щоб вийти зі скрутної ситуації польські лікувальні установи, які наймають медичних працівників середньої ланки, допомагають їм отримати вищу освіту.

Природно, що місцеві медсестри висловлюють невдоволення тим, що лікарні беруть на роботу українських співробітників. Вони заявляють, що не бояться конкуренції з боку українок, але, природно, вважають, що краще і правильніше підвищувати зарплату польським медсестрам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про значне підвищення в Польщі мінімальної зарплати, яка з 1 січня 2019 року буде становити 2 250 злотих в місяць, за сьогоднішнім курсом НБУ – 17 550 гривень.