Як розібратися, актуальні вакансії в Польщі без посередників

Все частіше українці їдуть працювати за кордон. Пріоритетна країна для роботи – Польща. Це пояснюється високим рівнем оплати праці, рівнем життя, близькість до України і простим у вивченні мовою.

Как искать вакансии в польше без посредников

Існує велика кількість фірм-посередників, які допомагають за певну плату знайти роботу. Але можна самостійно розглядати можливу вакансію в Польщі, без допомоги посередників.

 

Поширені вакансії в Польщі для українських робітників

Найбільш часто для роботи в Польщі потрібні такі фахівці:

  • медики (лікарі та медсестри);
  • вчителі та викладачі Вузів;
  • IT-фахівці;
  • будівельники та підсобні робітники на будівництво;
  • працівники на фермерські угіддя (ця робота носить сезонний характер);
  • кухаря;
  • кваліфікований персонал для промислових підприємств (металурги, зварювальники);
  • обслуговуючий персонал.

Для жінок у Польщі завжди є більше вакансій, ніж для чоловіків. Повний список вакансій на роботу в Польщі на цій сторінці.

 

Навички, необхідні для пошуку високооплачуваної роботи в Польщі

Підшукати роботу в Польщі не так складно, як здається на перший погляд. Для цього потрібно вільне володіння мовою і високий рівень кваліфікації.

Польська мова схожа на російську та українську мови. Тому вивчити його самостійно можна легко і швидко. А далі справа лише за мовною практикою.

Наявність диплома про вищу освіту, дипломи та свідоцтва про проходження курсів підвищення кваліфікації збільшують шанси знайти роботу з гідною оплатою праці.

Також додатковою перевагою перед іншими претендентам буде наявність досвіду роботи в європейській країні.

 

Як шукати вакансії з підходящою роботою в Польщі без посередників

Шукати підходящу роботу в Польщі слід на спеціалізованих сайтах.

Найбільш популярними з них вважаються:

  • praca.pl сайт доступний на польською та англійською мовою, дає можливість сортувати вакансії по конкретних спеціальностях і регіонам країни;
  • pracuj.pl – сайт простий і яскравий інтерфейс. Є спливаючі підказки, калькулятор зарплат, тестування професійних знань. Доступна функція порівняння доходів, допомога в написанні резюме;
  • pl.jooble.org – простий пошук, більша кількість вакансій;
  • infopraca.pl – чудовий сайт для пошуку роботи кваліфікованих фахівців;
  • jobs.pl – надає інформацію про ярмарки вакансій, розміщений окремий розділ із законодавчою базою про трудовому праві. Сайт доступний на англійській мові.

Ці сайти надають вакансії роботодавців для різних фахівців в Польщі для українців без посередника. На цікаву вакансію слід відправити заздалегідь підготовлене резюме. Воно має бути грамотно складене польською мовою. В інтернеті розміщено приклади, що дають можливість написати гарне резюме. До того ж, можна скористатися спеціальними програмами. Створіть резюме на нашому сайті і робота сама буде шукати вас.

Ищите вакансии в Польше самостоятельно без посредников

Також можна помістити резюме на цих сайтах і чекати поки роботодавець озветься сам. Такі пошуки роботи можуть затягнутися на довгий час, тому рекомендується все-таки шукати вакансії особисто.

Пошук вакансій в Польщі для українців без посередників несе в собі певні ризики. Попередньо слід ознайомитися з фірмою-роботодавцем, знайти відгуки про роботу з цією компанією. Це допоможе уникнути неприємних сюрпризів. Також потрібно заздалегідь ознайомитися з умовами праці тривалістю робочого дня, оплатою, наявністю вихідних, системою штрафів.

Наступним кроком до довгоочікуваної роботі буде співбесіда. Для цього доведеться їхати в Польщу, тому слід заздалегідь підготувати пакет необхідних документів. Також рекомендується домовлятися про кількох співбесідах відразу. Це збільшить шанс отримання роботи і не зажадає додаткових витрат на чергову поїздку.

Пошук роботи безпосередньо в Польщі

Якщо не вдалося отримати роботу після співбесід, пошук підходящих вакансій c роботами в Польщі для українців без допомоги посередників можна зробити і на місці. Зробити це можна двома способами:

  1. Оголошення в газетах. Це дозволить знайти підходящу вакансію в найкоротші терміни. Але для цього потрібно вільно володіти мовою, адже доведеться багато спілкуватися по телефону. Найбільш популярні видання Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Zycie Warszawy. У них надруковані вакансії в Польщі без посередників для жінок і для чоловіків;
  2. Особисте звернення до цікавлять організації. Це покаже роботодавцю зацікавленість у роботі та ініціативність кандидата, що підвищить шанси на отримання бажаної посади порівняно з іншими претендентами.

    Знайти підходящі вакансії в Польщі для українців без посередників цілком можливо. Для цього потрібно докласти трохи зусиль і наполегливості, і результат не змусить себе чекати.

Як відрізнити прямого роботодавця від посередника або шахрая, кілька порад:

1. Прямі роботодавці відразу вказують вимоги до шукача і зарплату.
2. Чим вище зарплата, тим більше вимоги.
3. Прямі роботодавці не вимагають грошей за працевлаштування і не обіцяють золоті гори.
4. Шахраї не люблять розмов на тему трудового договору.
5. Гроші за працевлаштування вимагають тільки шахраї, посередники беруть свої відсотки з роботодавців.
6. Відсутність дозвільних документів на право займатися підприємницькою діяльністю.
7. Шахраї укладають договір на працевлаштування на великій кількості сторінок і кваплять швидко його підписати, не читаючи. Після сплати грошей виявляється вони просто надають інформаційні послуги і працевлаштуванням не займаються.
8. Чесні підприємці не вимагають оригінал паспорта.