Українцям стала доступна нова професія

Не дивлячись на постійні розмови про економічну кризу в нашій країні, в Україні продовжують з’являтися нові спеціальності. Напередодні в уряді зареєстрували нову професію.

У 2019 року в нашій країні остаточно визнали існування трансплант-координаторів. Відповідна професія була зареєстрована у всіх державних класифікаторах.

Згідно з поясненням чиновників, трансплат-координатори налагоджують роботу учасників трансплантаційного процесу. Подібний фахівець укладатиме і буде перевіряти документи для здійснення всіх трансплатаційних процедур, вносити дані до реєстрів, а також забезпечувати перевезення органів.

Читайте також: Індустрія вирощування канабісу створює нові робочі місця

Зазначено, що трансплант-координатор також буде надавати послуги психологічної допомоги і працювати з рідними і близькими людей, що жертвують органи донорів, та реципієнтами.

Для того, щоб потрапити на таку роботу, претендент повинен мати вищу освіту чи диплом магістра медицини. Крім того, претендент на роботу може бути висококваліфікованим соц. робітником або психологом.

На даний момент на території нашої країни немає представників даної непростої професії. Навчання фахівців даної категорії заплановано в цьому році на базі Медичної академії в Запоріжжі.