Польща зацікавлена у програмістів з України

Міністерство підприємництва та розвитку Польщі планує сприяти переїзду іноземних програмістів для роботи в польські IT-компанії.

Програмисты фото

Не дивлячись на заяви високопоставлених чиновників, керівники польських IT-компаній наголошують, що заходи, які пропонують в уряді, щоб у найближчій перспективі залучити іноземних фахівців для інтенсивно розвивається сектора економіки, недостатньо.

Профільне міністерство, з метою вирішення проблеми гострої нестачі IT-фахівців в Польщі, виступило з ініціативою створення фонду, який називається «Платформа промисловості майбутнього», а також програми Poland Prize з бюджетом 15 мільйонів злотих, яка почала працювати в лютому цього року.

Представники IT-компаній з метою розвитку галузі та залучення молодих фахівців, у тому числі з інших країн, вимагають від уряду для інженерів, тестувальників комп’ютерних програм і архітекторів комп’ютерних систем знизити оподаткування, визнати за творцями програм, що вони займаються дослідно-розвивається діяльністю.

Пшемислав Берендт, віце-президент фірми Luxoft коментує ці вимоги: «В боротьбі за найцікавіші інвестиції та IT-проекти ми конкуруємо не тільки з нашими сусідами, але також з країнами Південної Америки та Азії. Наша галузь могла би розвиватися динамічніше, якби на ринку праці ми мали більше досвідчених працівників. Однак, через брак фахівців, наші компанії починають програвати в конкурентній боротьбі».

В уряду є власний план виведення IT-сектора з положення, що створилося. За заявою Марти Арендт, керівника прес-служби Міністерства підприємництва і розвитку, мета відомства – створення інтелектуальної економіки, одним з головних стратегічних проектів уряду є програма «Платформа промисловості майбутнього».

Джерело: www.eurabota.ua