Середня зарплата в Бельгії: дізнайся, скільки платять українцям

Бельгія – «серце» Європи і одна з найбільш розвинених країн на всьому континенті. Невелика Королівстві в центрі ЄС протягом останніх п’ятдесяти років підтримує планку економічного та культурного лідера Старої Європи.

belgiya

Запорука успіху бельгійської економіки багато в чому тримається на прийнятті нових людей і культур. Економічне зростання і, відповідно, висока середня зарплата в Бельгії забезпечується не тільки вихідцями з Євросоюзу, але і представниками інших культур.

Робота і життя в Бельгії – не мрія, а реальність. В Королівстві доступні тисячі вакансій для всіх іноземців. Знайти роботу в Брюсселі або в провінції можуть представники робочих спеціальностей, а також дипломовані фахівці.

Працівника чекає стабільність, захищеність, соціальні гарантії, і головне – висока зарплата. Так, розмір заробітної плати в Королівстві один з найбільш високих на території Європи.

У цій статті розглянуто ринок праці, його стан, а також проаналізовано розмір заробітної плати, на яку може розраховувати рядовий працівник з України.

Мінімальна і середня зарплата в Бельгії

Стандарти життя в цій країні високі навіть за європейськими мірками. Високі соціальні стандарти забезпечуються не тільки за рахунок кращого освіти, охорони здоров’я і культури, але і за допомогою регулювання рівня мінімальної заробітної плати.

Розмір мінімальної зарплати в 2017 році в Королівстві становить 1,5 тисячі євро. Даний рівень був визначений в 2015 році і з тих пір не змінювався.минимальная зарплата в Бельгии в 2017 году  составляет 1,5 тысячи евро

Рівень інфляції – низький, а це означає, що заробіток не буде знецінюватися, а зароблені гроші будуть йти на покриття ваших потреб.

Так само в Королівстві, громадяни, оформлені легально, мають право на соціальну допомогу. Вона також нараховується мігрантам, які можуть розраховувати на виплату в 900 євро в місяць, адже саме стільки становить прожитковий мінімум в Бельгії. Це не великі гроші, однак вони допоможуть покрити базові вимоги і підтримати незахищеного громадянина.

У 2017 році зберігається один з найвищих рівнів середнього розміру заробітної плати. Так, середня зарплата в Бельгії в 2016 році становила 2500 євро за звітний період.

Особливості нарахування зарплати і податкова система

Згідно з нормами бельгійського законодавства, представники робочих спеціальностей в країні отримують заробітну плату раз на два тижні. Представники інших професій отримують переклад раз в місяць. Слід звернути увагу, що в Бельгії жорстке податкове законодавство. В цій країні всі платять податки, розміри яких становлять 30-40% від загального доходу громадянина. Якщо іноземець працює в країні на легальній основі, то частина його заробітку також перераховується в казну. Бажаючим знати, скільки становить зарплата в Бельгії в 2017 році, потрібно пам’ятати, що мінімум 300 євро з кожної зарплати доведеться віддавати на податки і страховку.

Здійснення легальних трудових відносин можливе після укладення трудового договору між іноземцем та місцевим роботодавцем. У контракті зазначено розмір заробітної плати, час дії домовленостей, умови їх продовження або розірвання та ймовірність виплати бонусів.

Затребувані професії в Бельгії

Стан бельгійської економіки оцінюється як стабільний, із-за чого в країні спостерігається регулярне зростання доходів і відсутнє безробіття. Сьогодні в Королівстві зафіксований кадровий голод.

Так, легко знайти роботу в Бельгії можуть представники таких професій:

  • медики;
  • архітектори;
  • програмісти;
  • інженери;
  • секретарі та помічники керівників;
  • психологи;
  • соціальні працівники;
  • веб-дизайнери;
  • педагоги;
  • викладачі;
  • муляри;
  • будівельники;
  • обслуговуючий персонал.

Знайти роботу в Королівстві може кожен. Охочі можуть вибрати два шляхи – постійна робота чи тимчасова.

Постійна зайнятість підійде для тих, що знають іноземні мови та осіб з кваліфікацією. Знайти подібну роботу і оформиться на неї – складно, проте можливо. Отримавши право на постійну зайнятість, іноземець отримує до 38 євро в годину. Також такий працівник отримає повний соціальний пакет та можливість подальшої легалізації в країні.

У Бельгії є багато тимчасової роботи. Так, обслуговуючий персонал та різноробочі, отримують в Бельгії не менше 10 євро в годину. Зарплата в Бельгії в 2017 році більше, ніж простий українець заробляє на батьківщині за десять років наполегливої праці.

Тимчасова зайнятість підійде бажаючим швидко заробити гроші без знання мови. Робота на постійній основі, потребує великих зусиль і грошей на оформлення, проте забезпечить високою зарплатою і перспективами еміграції.

Зарплата в Бельгії за професіями
Програміст3000 – 5000
Поліцейський2200 – 3000
Вчитель3500 – 4000
Зварювальник2000 – 2500
Лікар8000 – 10000
Водій1800 – 2500
Інженер4000 – 6000
Медсестра2000 – 3000
Пожежний2000 – 3000
Кухар2000 – 4000
Стоматолог4000 – 10000
Фармацевт3000 – 8000

Робота в Бельгії – твій шанс на фінансове благополуччя в центрі Європи

Можливість отримати роботу в Бельгії і відповідно, одну з найбільш високих зарплат в Європі, – можливо. Сьогодні вакансій з цієї країни достатньо, щоб покрити попит з боку працівників. Зарплата від 1500 євро доступна для кожного працівника з нашої країни. Для отримання такого високого за українськими мірками винагороди необхідно лише бажання працювати і поліпшити своє фінансове становище. Зарплати в Бельгії в 2017 році приємно шокують українців, які працюють за 200-300 євро на місяць.

Зайнятість в Бельгії на легальних умовах – гарантія безпеки і соціального благополуччя. Вакансії з цієї країни цілодобово доступні на порталі Eurabota.ua у нашому тематичному розділі «Робота в Бельгії».