Заробітні плати у Великобританії зростають найшвидшими темпами за десятиріччя

Згідно з новими статистичними даними, у Великобританії зафіксовано максимальне збільшення оплати праці працівників за десятиліття.

Незважаючи на всі проблеми, які пов’язані з майбутнім виходом Сполученого Королівства зі складу Європейського союзу, економіка країни показує впевнене зростання.

зростання зарплатні у Великобританії

Основний показник, який цікавить працівників – це рівень оплати праці. Згідно з новими даними Національного статистичного управління, співробітники британських компаній мають можливість отримувати за свою роботу значно більше. Тижнева оплата праці без урахування преміальних протягом липня-вересня зросла в річному вираженні більш ніж на 3 відсотки. Це найбільше зростання, яке зафіксоване з грудня 2008 року.

Приватний сектор традиційно випереджає державний по зростанню заробітних плат, але не суттєво, різниця всього в піввідсотка.

Стабільно збільшується кількість нових робочих місць, яких за ці три місяці стало більше на 23 тисячі. Завдяки цьому зростанню в країні зафіксовано історичний максимум – 32,4 мільйона робочих місць.

Всі ці оптимістичні показники можуть стати визначальними для тих українців, які планують найближчим часом їхати на роботу до Великобританії, тим більше, що з країни після Brexit масово виїжджають громадяни з країн Євросоюзу, які тут працювали.

Нагадаємо, раніше ми писали про Лондон, який визнаний кращим в світі містом для відвідин в 2019 році.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018