Робота в Бургасі та Варні для жінок і чоловіків

Болгарія – держава у Чорного моря, що користується популярністю у громадян з Європи, завдяки протяжним сонячним узбережжям зі старовинними курортами. Це індустріальне держава, в якій розвивається добувна та переробна галузі, сільське господарство, туристичний сектор.

Работа в Бургасе для мужчин

В даний час в Болгарії підвищена безробіття. Однак є шанс на постійну роботу в Болгарії громадянам з України.

Майте на увазі!

Найбільшу кількість варіантів в плані роботи в туристичній інфраструктурі. У четвірку самих великих після Софії та Пловдива входять Varna і Burgas.

На що сподіватися іммігрантам

Плануючи переїхати в четвертий по чисельності населення місто Болгарської Республіки, насамперед варто вивчити його особливості.
Бургас – багатовікове поселення в Болгарії, розташований на чорноморському березі, відомий як транспортний вузол, з розвиненою економікою.

В Бургасі функціонує найбільший у Європі завод з переробки нафти і природного газу, працюють машинобудівні заводи, текстильні фабрики, розвинене рибальство, харчова промисловість. Бургас прославлений будинками відпочинку Сонячного Берега і лікарнями, де пропонують лікування природними грязями, мінеральною водою та широкий спектр фізіотерапевтичних процедур.

З цих причин приїжджають в республіку українці і білоруси починають пошук роботи в Бургасі.

В Бургасі знаходиться один з восьми аеропортів, морський порт, активно працюють залізничні та автомобільні перевезення. Університети, театри, галереї – прикраса цього древнього міста.
Вони трудяться у:

  • будівництві;
  • нафтохімічній промисловості і машинобудуванні;
  • пасажирських і вантажних перевезеннях;
  • ресторанах і готелях;
  • медицині.

В інформаційних технологіях, юриспруденції, менеджменті і маркетингу, приїжджих з інших країн намагаються не брати або спочатку дають випробувальний термін.

Порада: еслі вас цікавить робота в Бургасі в IT-технологіях, проводите переговори безпосередньо з представниками роботодавця.

Робота в Болгарії для остарбайтерів з країн СНД

Чоловіки йдуть підсобниками на будівництво. Українців і білорусів приймають на фабрики, складські комплекси, а також вантажниками, пакувальниками, прибиральниками.

Приїжджі з Росії, України і Білорусі йдуть на підприємства Бургаса з переробки овочів і фруктів.

Розуміння болгарського допоможе підшукати в Бургасі роботу, де заробітна плата порядком вище і дозволяється претендувати на посади, що надаються спеціалістам з кваліфікацією.

Порада: чтоби отримати роботу в Бургасі, необхідно запрошення приватної особи. Інший спосіб – отримати державне дозвіл на відкриття власної справи.

Шукайте кваліфіковану роботу

Чоловік з дипломом про вищу або середню ПТУ, з досвідом роботи може розраховувати на працевлаштування в Бургасі з перспективою кар’єрного росту та підвищення оплати праці.

В Бургасі на роботу потрібні сертифіковані фахівці в наступних областях:

  • будівництво (зварювальники та арматурники, муляри-бетонщики, покрівельники, теслі й столяри, плиточники);
  • житлово-комунальне господарство (електромонтажники, сантехніки);
  • металообробка (технолог, інженер, аналітик);
  • сучасні інформаційно-комунікаційна зв’язок (програміст, диспетчер);
    механізатор, зварювальник;
  • управління (менеджери SPA-центру, фірми);
  • торгівля (представник, регіональний керівник, оператор інтернет-магазину);
    кафе, бістро (кухар, кондитер);
  • медицина (анестезіолог, травматолог, офтальмолог);
  • страхова справа (агент по страхуванню нерухомості, автотранспортних засобів);
    туризм (гід, перекладач).

Влаштувавшись на добре оплачувану роботу, треба систематично проходити навчання по спеціальності та підвищувати професійний рівень.

Для влаштування на роботу в Бургас необхідно надати диплом, сертифікати про підвищення кваліфікації.

Низькокваліфікована робота для остарбайтерів

Чоловіки можуть розраховувати на одержання роботи без професії і підготовки. У Бургасі є вільні місця офіціантів і барменів, водіїв та експедиторів, продавців в магазини, операторів автомийки.
Є можливість влаштуватися в штат обслуговуючого персоналу на залізницю, морську гавань.
Якщо чоловік знає ще й англійську на мінімальному рівні, він може влаштуватися аніматором-наставником в оздоровчому дитячому таборі.

Що можуть запропонувати для жінок

Варна – знаменитий порт і курорт, 3-ї по чисельності населення в Болгарії, значний економічний і культурний центр, наповнений університетами, музеями, театрами.
Тут знаходяться великі суднобудівні, судноремонтні та машинобудівні заводи, підприємства, що переробляють сільськогосподарську продукцію.

Работа в Варне для женщин

Робочі місця надає міжнародний аеропорт, залізничний вузол.
Робота є в охороні здоров’я, навчанні, сфері послуг, виробництві продуктів харчування.

Не надто престижні але грошові

Здобувачка, не розбирається в болгарському, може влаштуватися на роботу, що не вимагає кваліфікації: покоївки в готель, посудомийкою в кафе і ресторани, прибиральницею, упаковщицей на склади і транспортні компанії, санітаркою лікарню.
Переваги цих професій в тому, що працівницям надається спецодяг і їжа.

На замітку
Добра альтернатива – робота в передмістях для чоловіків на збирання і заготівлі овочів і фруктів. Завдяки теплому приморського клімату робота в тепличних комплексах, на полях і виноградниках є з березня по листопад.

Вакансії для володіють болгарською мовою

Жінка зі знанням болгарського має більше можливостей і перспективи оплати праці. Охорона здоров’я, виробництво і послуги, упаковка товарів і робота на транспорті – диапазонсий досить широкий.
Болгарський входить до групи слов’янських мов разом з українським і білоруським. Тому вивчити його не представляє великих труднощів. Навчання на курсах болгарського або заняття з репетитором допоможуть відчувати себе впевненіше і домогтися кращої посади з гідною зарплатою.

Кваліфікована робота не для всіх

Дівчата з вищою або середньою профтехучилищем і досвідом роботи в даній галузі не менше 3-х років можуть претендувати на наступні вакансії:

  • медичний працівник (лікар, медична сестра);
  • менеджер (у страхуванні, торгівлі, громадському харчуванні);
  • вихователь в державний або приватний дитячий садок;
  • шкільний учитель;
  • викладач вузу для студентів.

Володіють болгарським можуть влаштуватися на роботу в сім’ю нянею, гувернанткою, викладачем, доглядальницею.
Російськомовні затребувані у фірмах з продажу та здачі в оренду нерухомості, музеях, супермаркетах, відвідуваних туристами з Росії.

На замітку: іІноді роботодавець може надати житло і грошову компенсацію на додаткові витрати.

Низькокваліфікована робота для жінок

Робота у Варні і передмістях для дівчат зі знанням болгарської мови, не вимагає іншого освіти або підготовки, може бути постійна або сезонна.
У сезон потрібні покоївки, офіціантки, кухонні робітники, продавщиці. Затребувані вихователі в дитячі оздоровчі табори, аніматори в готелі і санаторії.
В якості тимчасової роботи спробуйте санітаркою, нянею для дітей дошкільного віку або доглядальницею для тяжко хворого або лежачого пацієнта в сім’ї або клініках.

Чи знаєте ви що: протправляясь в Болгарію на заробітки, організуйте поисксий самостійно, але раціональніше звернутися в спеціальні компанії, які підберуть для вас варіант і оформлять необхідні для виїзду та працевлаштування документи.