Мама на роботу, дитина в дитячий сад. Нова сімейна програма в Ополе

В Ополе до 2020 року буде побудовано 371 нових місць для догляду за немовлятами. Мова йде про місця в яслах, сфинансованых містом, як в громадських, так і в публічних установах, а також у будинках денних вихователів. Все це в рамках проекту,здійснюваного з грошима ЄС під назвою «Розвиток через догляд – я збираюся у ясла». – Проект адресований певній групі батьків, – каже Малгожата Дзивоки з уряду в Ополе.

Малгожата Дзивоки из правительства в ОполеНагадаємо, не так давно ми писали про програму «500 PLUS», на нашому ресурсі про посібниках, які отримують польські та українські працівники, за народження другої дитини.

Але все таки, багато матусі в декреті, роздумують над тим, щоб повернутися на займану посаду. Батьки, які повернулися на ринок праці в рамках повернення з материнської чи батьківської відпустки, повинні заявити про свою участь та бажання повернутися на роботу, подавши відповідну заяву в дитячий сад. Протягом трьох місяців дитина має бути прийнятий в ясла, – пояснює Малгожата Дзивоки.

У наступному році уряд також обере 30-денних опікунів-вихователів у рамках конкурсу. Вони повинні бути людьми, які піклуються про дітей, але в своїх будинках. Проект становить 6,5 млн. злотих, 5 з яких спонсорує ЄС.