500 злотих на дитини така допомога для українців, які живуть у Польщі

У Вроцлаві більш ніж 31 000 сімей отримують гроші з урядової програми 500 Plus, серед них 300 українських сімей, які живуть в столиці Нижньої Сілезії.

программа 500 Plus

500 Plus – це не оподатковувана податком прибуток в розмірі 500 злотих, виплачується сім’ї, яка виховує дітей віком до 18 років. Гроші надаються другій дитині в сім’ї, винятком є тільки для тих сімей, де дохід не перевищує 800 злотих на члена сім’ї, якщо є така ситуація, тоді перший дитина також має право на допомогу.

Право отримувати гроші з програми 500 Plus доступно не тільки громадянам Польщі, але й іноземцям за межами Європейського Союзу. Тільки є одна умова – вони повинні працювати і жити в Польщі зі своїми сім’ями.

У Вроцлаві програмою 500 Plus користуються більш ніж 31 000 сімей. Допомога виплачується понад 41 тис. осіб. Є також і українські громадяни, чисельність яких зростає на території Вроцлава. Українців, насамперед привабливі умови праці в Польщі, саме вони є найбільш численним національною меншиною у Вроцлаві. За оцінками, кожен десятий житель Вроцлава з України. Не дивно, що все більше і більше українських громадян приїжджають в Нижню Сілезію зі своїми сім’ями.

Тільки у Вроцлаві близько 500 українських сімей користуються перевагами програми 500Plus.

Громадяни України, які живуть і працюють у Вроцлаві, можуть отримати допомогу. Якщо у служби контролю є підозри, що це не так, тоді вони висилають перевірки і перевіряють дану інформацію, – говорить представник кураторського центру 500 Plus.

Якщо Ви мріяли, виїхати жити або працювати в Польщу разом зі своєю сімей, у Вас з’явилася гарна можливість, скористайтесь нашим сайтом www.eurabota.ua шукайте собі роботу, беріть дітей, так як Польща пропонує українцям допомоги на дітей, не роздумуйте, не пропустіть можливостей дітей і вчиться жити в Європі.