Чеські роботодавці готові повністю забезпечувати іноземних працівників

Гостра нестача кваліфікованої робочої сили змушує чеських роботодавців забезпечувати фахівців проїздом, житлом, навчанням нової професії.

Рівень безробіття в Чехії в 2017 році досяг рекордно низької позначки за 19 років, склавши всього 4%, це близько 300 000 чоловік. При цьому постійно росте кількість вакансій. З допомогою програм по працевлаштуванню працівників з інших країн, у тому числі з України, Чехія намагається вирішити це питання. Найбільш дефіцитними спеціальностями є: теслярі, столяри, водії та складські працівники.

складские работникиУ цьому році уряд Чехії розробив і реалізує спеціальну програму для роботодавців щодо залучення українських фахівців. Результатом став приїзд з України понад 8 тисяч кваліфікованих робітників, але при цьому, кількість вакансій становить близько 180 000. Рівень оплати праці в Чехії дозволяє нашим співгромадянам, які хочуть поїхати працювати в цю країну заробити хороші гроші. Всю необхідну інформацію за різними вакансіями можна знайти на www.eurabota.ua.