Тайвань попередив про серйозну загрозу з боку Китаю

“Збройні сили Китаю можуть блокувати ключові порти та аеропорти Тайваню. Про це оголосило міністерство оборони острова, запропонувавши останню оцінку того, що воно визначає як “серйозну” військову загрозу з боку свого гігантського сусіда”, – повідомляє “Рейтер”.

Китай ніколи не відмовлявся від застосування сили для встановлення контролю над демократичним Тайванем та активізує свої військові дії навколо острова, включаючи неодноразові прольоти військових літаків над зоною протиповітряної оборони Тайваню.

Міністерство оборони Тайваню повідомило у дворічному звіті, що Китай розпочав війну в «сірій зоні», пославшись на 554 «порушення» китайських військових літаків на південно-західному театрі розпізнавальної зони ППО в період з вересня минулого року до кінця серпня.

Військові аналітики кажуть, що ця тактика спрямована на завоювання Тайваню шляхом виснаження.

Водночас Народно-визвольна армія Китаю прагне завершити модернізацію своїх сил до 2035 року, щоб «отримати перевагу у можливих операціях проти Тайваню та отримати реальний потенціал для відображення іноземних сил, що є серйозною загрозою нашій національній безпеці». із Міністерства оборони Тайваню.

«Наразі Народно-визвольна армія Китаю здатна здійснювати локальну спільну блокаду наших найважливіших портів, аеропортів та вихідних маршрутів, порушувати наші повітряні та морські комунікації та впливати на потік наших військових вантажів та матеріально-технічних ресурсів», поповнюється кафедрою.

Китай розглядає Тайвань як територію Китаю. Його міністерство оборони не відповіло на запит щодо коментарів.

Президент Тайваню Цай Інвень наполягав на тому, що Тайвань тепер є незалежною країною, і заприсягся захищати свою свободу та демократію.

Цай зробив посилення оборони Тайваню своїм пріоритетом, пообіцявши виробляти більше зброї власної розробки, у тому числі підводні човни, та купувати більше обладнання у Сполучених Штатів, найважливішого постачальника зброї та міжнародної підтримки острова.

У жовтні Тайвань повідомив про 148 літаків китайських ВПС у південних та південно-західних районах театру воєнних дій за чотириденний період, що знаменує різку ескалацію напруженості між Тайбеєм та Пекіном.

Нещодавнє збільшення кількості китайських військових навчань у районі розпізнавання ППО Тайваню є частиною того, що Тайбей вважає ретельно спланованою стратегією переслідування.

Його жахлива поведінка не лише розсіює нашу бойову міць і підриває нашу віру та моральний дух, але також прагне змінити або кинути виклик статус-кво в Тайванській протоці, щоб зрештою досягти своєї мети – «завоювати Тайвань без бою», – сказали вони. Міністерство.

Щоб протистояти спробі Китаю «швидко захопити Тайвань, відмовившись від іноземного втручання», міністерство пообіцяло активізувати свої зусилля щодо «асиметричної війни», щоб зробити будь-яку атаку якомога болючішою і найважчою для Китаю.

Сюди входять високоточні ракетні удари по цілях у Китаї, встановлення прибережних мінних полів та посилена підготовка резервів.