Один з п’яти українців проміняє країну на високооплачувану роботу за кордоном

Украина или достойная работа?

Як свідчить статистика, 50% українського офісного планктону розмірковує про переїзд за кордон, а 20% рішуче налаштований покинути країну. Такими даними оперує кадровий портал HeadHunter Україна, який і провів опитування. Головною ж причиною, що в ухваленні цього рішення став низький рівень доходу в Україні через кризу і прагнення людей забезпечити краще майбутнє для своєї сім’ї.

Але навіть незважаючи на те, що багато хто хоче залишити країну, за останні 5 місяців, які бажають жити і працювати в Україні стало значно більше. Ще 5 місяців тому назад мізерні зарплати були лише на п’ятому місці рейтингу, але інфляція і зростання цін призвели до того, що матеріальний фактор став одним із значущих в прийнятті рішення про еміграцію. Один з п’яти їде за кордон тому, що там можна більше заробити для себе і своєї сім’ї.

высокооплачиваемая работа за границей график

Не на останньому місці в списку причин для еміграції стала потреба в безпеці: 4 із 10 українців не відчувають себе захищеними офісними працівниками. Ще третина не можуть професійно самореалізуватися. А 1 з 7 впевнений, що за кордоном легше почати власний бізнес.

Як повідомив прес-секретар порталу hh.ua отримавши пропозицію роботи, який передбачає переїзд, тільки кожний одинадцятий був категорично проти. 50% погодилися, але за умови, що роботодавець надасть хороші фінансові та кар’єрні можливості. 30% прийняли пропозицію, тільки з-за того, що був можливий переїзд з усією родиною. Для інших 30% опитаних вирішальним фактором стала компанія і посаду. Ще 25% враховували рівень життя в країні, в яку належало мігрувати. 6% хотіли виїхати з України, але не могли це здійснити з певними життєвими обставинами. І ще стільки ж були готові покинути рідний городи і переїхати в межах країни.

высокооплачиваемая работа за границей график

Варто зауважити, що всі дані були отримані в результаті опитування, проведене дослідницьким центром кадрового порталу hh.ua в серпні 2016 року. В опитуванні взяли участь 5278 респондентів з різних регіонів України.