Українські трудові мігранти оцінили ставлення польських роботодавців

Жителі Західної України оцінили польських роботодавців і своїх колег, про це йдеться у звіті соціологічної групи «Рейтинг».

Трудовые мигранты фото

Відома українська соціологічна група «Рейтинг» недавно проводила опитування між українськими трудовими мігрантами, які їздять на роботу в Польщі, як вони оцінюють польських роботодавців і своїх колег по роботі.

У загальній складності, трохи більше половини опитаних – 52% оцінюють польських роботодавців з позитивної сторони або дуже добре, нейтральну оцінку своїм наймачам дали 38% українців, і тільки 8% повідомили, що польські працедавці погано або дуже погано ставляться до своїх працівників з України. Жінки, більш забезпечені і ті, хто більше разів їздив на роботу, краще оцінюють своїх польських наймачів, порівняно з іншими категоріями.

Що стосується оцінки тих, з ким у Польщі доводилося працювати, то тенденції оцінки опитаних практичні ті ж: 58% оцінили їх добре або дуже добре, 36% респондентів дали нейтральну оцінку, і лише 4% оцінили своїх колег погано або дуже погано. Більш забезпечені люди схиляються до того, щоб краще відгукуватися про своїх колег, ніж інші групи трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua