Іммігранти – ключовий фактор зростання канадської економіки

Таку заяву зробив керівник Bank of Canada Стівен Полоз. На його думку, гостра проблема нестачі робочої сили в Канаді вирішувана, виключно завдяки іммігрантам, про це повідомляє.

Иммигранты в Канаде фото

Глава канадського банку заявив про те, що люди, які приїхали з інших країн жити і працювати в Канаду, відігравали та продовжують відігравати ключову роль у підтримці того рівня зростання економіки Канади, який спостерігається останні кілька років. Іммігранти компенсують перманентну брак кваліфікованої робочої сили в країні.

Це Стівен Полоз заявив, виступаючи в Королівському університеті в Кінгстоні в провінції Онтаріо. Також він відзначив позитивну роль іммігрантів у зниженні інфляції та заміну старіючої робочої сили.

Згідно з даними Статистичного управління Канади, восени 2017 року вакантні робочі місця збільшилися до рекордних 470 000 чоловік.

На думку керівника Банку Канади, необхідно прискорити інтеграцію нових людей, які приїхали з-за кордону на ринку праці, одночасно збільшивши зайнятість канадської молоді.

Глава канадського банку звернув особливу увагу на цифрові технології, які бурхливо розвиваються, що висувають нові вимоги і навички для фахівців. «Нові технології створюють робочі місця, які були важко уявити всього кілька років тому», – сказав він.

«Десять років тому не було розробників додатків для смартфонів або інженерів хмарних обчислень або менеджерів соціальних мереж. В кінцевому підсумку, Канада може виграти від інновацій і ефекту, що приносить дохід цим новим робочим місцям».

Джерело: www.eurabota.ua