Канадські ресторани дуже зацікавлені у працівниках з інших країн

Дефіцит робочої сили в одній з канадських провінцій Нова Шотландія робить істотний вплив на роботу ресторанів.

Канадские рестораны заинтересованы в работниках из других стран

Труднощі з пошуком кваліфікованих фахівців мають майже дві третини ресторанів в канадській провінції Нова Шотландія. Практично немає таких професій, в яких спостерігалося достатню кількість працівників. Не вистачає кухарів, офіціантів, барменів і помічників кухарів. Влітку ситуація вирівнюється за рахунок студентів, які працюють на літніх канікулах.

Роботодавці сфери громадського харчування закликають місцевий уряд значно розширити імміграційні програми з метою заповнення великої кількості вакансій в громадському харчуванні та інших секторах економіки.

Федеральний та провінційні уряди добре обізнані про брак робочої сили, з якою стикаються атлантичні провінції. Іммігранти, що приїжджають до Канади, прагнуть насамперед отримати постійне місце проживання у великих містах Канади, наприклад в Торонто або Ванкувері.

Щоб виправити ситуацію Нова Шотландія запустила новий потік провінційної програми “Labour Market Priorities”, який працює через Express Entry, він розроблений з метою заповнення конкретних вакансій, в тому числі і в секторі громадського харчування.

Раніше повідомлялося, що Канада входить у трійку найбільш затребуваних серед іммігрантів країн разом з США і Німеччиною.