У цьому році українці зможуть працевлаштуватися в Польщі на більш вигідних умовах

Правила працевлаштування для українців, які збираються на роботу в Польщу в цьому році, влада зробили більш вигідніше в плані соціальної захищеності найманого працівника з України, про це інформує news.eizvestia.com.

Очікується, що на роботу в Польщі у 2018 році в цілому поїдуть більше двох мільйонів українських громадян. З метою надання соціальних гарантій для працівників із України, польський уряд розробив для них поліпшені правила працевлаштування.

новые правила трудоустройства в польше

Як зазначила директор рекрутингової компанії Надія Петрученко: «не Можна сказати, що це зменшити попит, можна сказати, що це систематизує і регламентує потік наших громадян, і вони там будуть соціально захищені».

Щоб легально влаштуватися на роботу, треба буде мати відповідний дозвіл. Бажаючим працевлаштуватися в Польщі, необхідно знати, що тепер легальна робота вважається тільки тоді, коли на неї є дозволи. Розроблені два види дозволів: дозвіл на роботу та дозвіл на сезонну роботу.

Для того, щоб недобросовісні роботодавці не змогли економити на наших людях, вони повинні вносити за кожного найманого працівника відповідні внески соціального страхування, також польський роботодавець повинен повідомити місцеву владу про фактичне місце проживання українських співробітників, які працюють у нього. Але найголовніше – це мати дозвіл на працевлаштування, з ним можна спокійно і без будь-яких побоювань працювати в Польщі.