Про працьовитість українських робітників кажуть навіть президенти

Нещодавно Президенти України та Португалії проводили зустріч у рамках візиту Петра Порошенка у цю європейську країну. Серед інших питань співробітництва між двома державами обговорювались питання, які стосуються українців, які живуть і працюють у Португалії.

Президенты Украины и ПортугалииПрезидент Рибеллу де Соза зазначив, що українські робітники вносять істотний внесок в португальську економіку, переважна більшість не тільки приїжджає на тимчасові чи сезонні роботи, але залишається жити в країні, облаштовуючи свій побут, часто перебираються цілими сім’ями, щоб не залишатися далеко один від одного тривалий період часу.

Українці дуже працьовиті, відповідально ставляться до своїх обов’язків і володіють гострим розумом. Президент Португалії поділився своїм спостереженням про те, що українці швидко вивчають португальську мову і дуже часто говорять по-португальськи краще корінних жителів країни, що його дуже здивувало. У цієї південноєвропейської країні вихідці з України становлять третю за чисельністю громаду національних меншин. Згідно з останніми статистичними даними, вона налічує близько ста тисяч наших співвітчизників.

За складеним рейтингів на основі даних про роботу українців за кордоном, Португалія знаходиться на третьому місці після Польщі та Ізраїлю серед найбільш затребуваних країн для поїздки на роботу.