У Польщі роблять все можливе, щоб українці не виїжджали з країни

Щоб утримати в своїй країні якомога більше і довше українських трудових мігрантів, Польща йде на неординарні кроки, запускаючи нові цікаві проекти.

На думку розробників проектів, вони повинні сприяти тому, щоб українці не виїжджали з Польщі, а залишалися в країні.

Соціальна кампанія «Партнерство та працевлаштування», яка стартувала навесні, отримає новий імпульс. Головною метою кампанії – подолання стереотипів і труднощів в питаннях, пов’язаних з трудовою міграцією.

Щоб адаптація українців в Польщі проходила швидко і без особливих проблем, для працівників і роботодавців найближчим часом буде запущена онлайн-інформаційна платформа partnerstwo.info, а також організована «гаряча лінія» з фахівцями Асоціації правового втручання.

У Польсько-української торгової палаті підкреслюють, що для того, щоб відтік українців в інші країни Євросоюзу був мінімальним, необхідно швидко змінити систему працевлаштування іноземних працівників, щоб люди працювали легально. Експерти польського ринку праці підкреслюють, що необхідно зосередиться на законності і гнучкості зайнятості, скасувавши, серед іншого, поточні обмеження у видачі дозволів на роботу, вони роблять українців дуже залежними від роботодавця. Пропонується стимулювати легальне працевлаштування, наприклад, після двох років надавати можливість довгострокового перебування зі своїми сім’ями.

Нагадаємо, раніше ми писали про 90 відсотках польських підприємств, які хочуть працевлаштувати українців.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018