Черговий рекорд економіки Німеччини

Всі громадські бюджетів Німеччини за підсумками 2017 року показали профіцит, який в цілому складає 36,6 мільярдів євро – це рекордний показник за всі роки після возз’єднання країни, за даними Федерального статистичного агентства (Destatis).

 общественные бюджеты Германии

Стабільне зростання економіки і позитивна динаміка на ринку праці дозволяє в результаті отримувати позитивне сальдо, яке зростає четвертий рік поспіль, повідомляє Deutsche Welle. Минулий рік став примітний тим, що профіцит зафіксований на всіх рівнях: федеральному, земельному та місцевому, а також в касах соціального страхування. Шістнадцять федеральних земель мають найвищі показники, складові в сумі 16,2 мільярда євро. Каси соціального страхування за 2017 рік отримали доходи 10,5 мільярдів. Ситуація з профіцитом бюджету Німеччини на центральному рівні прямо протилежна, за рік він зменшився в сім разів: у 2016 році він становив 7,4 мільярдів, а в 2017 році – 1,1 мільярдів євро, це пов’язано з додатковими витратами, в тому числі на забезпечення іммігрантів.

ВВП Німеччини зростає восьмий рік поспіль, за минулий рік темпи зростання в 2,2% виявилися максимальними за останні шість років.

www.eurabota.ua