У Польщі активно вводять в ужиток українська мова

Польські комерційні та державні установи оперативно реагують на масову трудову і навчальну міграцію українців пропозиціями українською мовою.

Польский город Познань фото

У зв’язку з збільшенням чисельності українців у польських містах, на вулицях все частіше можна побачити написи українською мовою або рекламні оголошення, насамперед фірм, що надають послуги грошових переказів в Україну і мобільний зв’язок.

Також українською мовою вся необхідна інформація в преемных комісіях багатьох польських навчальних закладів. Обслуговують клієнтів на українському в банках та в бюро з продажу нерухомості, а великі польські супермаркети організовують «українські тижні», щоб залучити потенційних покупців.

Наприклад, у Познані створили українську версію сайту міста, де можна знайти потрібну інформацію для працівників та учнів українців.

«Це відповідь міста на зростання числа мешканців української національності. 90 відсотків з усіх іноземних громадян, які приїжджають в Познань – українці», – зазначає Березня Мазурек, представник мерії.

Згідно з результатами недавнього соціологічного опитування, що проводила аналітична фірма ARC Rynek i Opinia, 60 відсотків українців, які працюють або навчаються у Польщі планують залишитися в країні на тривалий час, а кожен третій відповів, що побажав залишитися назавжди. При цьому 90 % респондентів позитивно оцінює рівень життя в Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua