Як вплинув Brexit на ринок праці Великобританії

Великобританія веде переговори з Європейським Союзом про вихід з його складу, який повинен бути остаточно оформлений до березня 2019 року. Відсутність прогресу на переговорах і невизначеність остаточної угоди, починають негативно впливати на ключові сектори економіки, в тому числі і на ринок праці.

Сектор послуг становить близько 80% економіки Великобританії. У ньому працює сотні тисяч людей, які приїхали з інших країн, у тому числі з України. Роботодавці вже тепер стурбовані тим, що якщо буде обмежений постійний приплив працівників, то ситуація може придбати катастрофічні наслідки для всієї економіки країни.

доклад  Британского розничного консорциумаВ доповіді Британського роздрібного консорціуму, який є найбільшою торгівельною асоціацією британських рітейлерів підкреслено, що уряд Великобританії має розробити нову імміграційну систему, яка буде ефективно працювати в майбутньому, інакше країна може зіткнутися з величезним дефіцитом робочих місць.

Ситуація, яка прогнозується на ринку праці Сполученого Королівства, відкриває великі можливості для громадян України, які, скориставшись ресурсом www.eurabota.ua, зможуть поїхати на роботу в цю країну.