Половина українських пенсіонерів може і не дочекатися пенсій

Оскільки «Укрпошта» має величезну заборгованість і збитки, підприємство в наступному році може відмовитися від доставки пенсій пенсіонерам, число яких становить 45 відсотків від загального числа людей старшого покоління.

Перше січня 2019 року може для мільйонів українських пенсіонерів перетвориться з новорічного свята в зовсім несвятковий день. Причина – відмова «Укрпошти» доставляти пенсію практично половині пенсіонерів,- про це повідомив гендиректор підприємства Ігор Смілянський.

 Игорь Смелянский

В «Укрпошті» заявляють, що працювати в сільській місцевості економічно не вигідно, щомісячні збитки одного поштового відділення в селі складають майже 3 тисячі гривень. Вся справа в низьких тарифах, які не переглядалися вже 14 років.

За словами В. Смілянського в селах необхідно провести оптимізацію: закрити від 5 до 7 тисяч стаціонарних відділень.

Якщо плани втіляться в життя, то людям похилого віку потрібно буде їздити за десятки кілометрів у райцентр, щоб отримати пенсію. Для людей похилого віку, які страждають від багатьох хронічних хвороб, це дуже проблематично.

Нагадаємо, раніше ми писали про індексацію пенсій і допомоги по безробіттю відповідно до українського законодавства, які безпосередньо залежать від розміру прожиткового мінімуму.

Джерело: www.eurabota.ua

09.11.2018