Небачена щедрість уряду Польщі

Починаючи з 1 липня 2019 року, всім дітям в Польщі у віці до вісімнадцяти років щомісяця виплачуватимуть 500 злотих (більше 100 євро).

Польський уряд, очолюваний Матеушем Моравецьким, прийняв рішення про те, щоб розширити діючу програму «Сім’я 500+». Згідно з цією програмою соціальної підтримки польських сімей, така допомога надавалася на другу і кожну наступну дитину. Однак тепер всі діти в Польщі будуть отримувати 500 злотих на місяць.

Рішення польського уряду, як стверджують міністри, сприятиме поліпшенню демографічної та економічної ситуації в країні.

Зокрема, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підкреслив, що «це має служити поліпшенню демографії Польщі, щоб була молодь, яка пізніше буде працювати і на нашу пенсію, і на економічний розвиток всієї країни».

За словами міністра сім’ї, праці і соціальної політики Ельжбети Рафальської, програма «Сім’я 500+» вже має суттєвий позитивний вплив на демографію в Польщі. Статистичні дані показують, що дітонародження становить 1,45. Такий показник не фіксувався з 1997 року.

Виплати з 1 липня цього року після введення змін отримуватимуть близько 7 мільйонів дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці, які живуть і працюють в Польщі, почали народжувати більше дітей. Так в Кракові в минулому році народилося 200 маленьких українців, чиї батьки були зареєстровані в Управлінні цивільного стану.

Польський уряд категорично проти відмови від злотого, оскільки це не в інтересах нації.