Туристів в Італії будуть привчати до порядку великими штрафами

У національному парку Італії Чинкве-Терре неслухняних туристів будуть штрафувати, відбиваючи у них охоту розгулювати по гірських стежках в шльопанцях.

П’ять старовинних поселень на Італійській Рив’єрі входять до складу національного парку дуже популярного серед туристів. Мандрівників сюди приваблюють чудові краєвиди, барвисті будинки, виноградники, розташовані на крутих терасах, гавані, де пришвартовані судна рибалок.

Але туристи, приїжджаючи прогулятися по мальовничих стежках національного парку, не розраховують, що для прогулянок необхідно прихопити із собою відповідне взуття. Шльопанці і сандалі зовсім не підходять для таких прогулянок. Більшість нещасних випадків, коли доводиться викликати рятувальників, відбувається саме через те, що туристи не подбали про відповідне взуття для прогулянки.

Рятувальники скаржаться, що їм набридло рятувати неправильно взутих туристів, які застрягають на крутих схилах і вузьких стежках. Директор національного парку Чинкве-Терре Патріціо Скарпелліні зазначає, що «проблема в тому, що люди приїжджають сюди, думаючи, що вони на морському узбережжі, але стежки більше схожі на гірські».

Щоб туристи були поінформовані, будуть поширюватися плакати і листівки. Співробітники національного парку будуть перевіряти, щоб взуття було відповідне. Для тих, хто буде ігнорувати рекомендації, передбачені штрафні санкції.

Напередодні нового туристичного сезону місцева влада прогнозує, що, якщо відпочивальники не будуть прислухатися до рекомендацій працівників національного парку, то це призведе до поглиблення проблеми. Тому, було прийнято рішення про введення штрафних санкцій. Розмір штрафу може складати до 2500 євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на пляжі курорту Бібіоне в Північній Італії буде заборонено палити.

Рейтинг найдешевших туристичних міст Європи очолив Київ.