Відстрочка Brexit дає можливість Британії брати участь у виборах до Європарламенту

Президент Європейської Ради Дональд Туск впевнений, що в період виходу Великобританії з ЄС до неї треба ставитися як до повноправного члену співдружності.

Оскільки нещодавно лідери всіх країн Євросоюзу ухвалили одноголосне рішення надати Великобританії відстрочку, щоб вирішити всі питання, пов’язані з Brexit, це означає, що подовжуються терміни застосування 50-ої статті Угоди ЄС. У такому випадку британські політики мають повне право взяти участь у виборах до Європейського парламенту, які заплановані на травень 2019 року.

Виступаючи на сесії Європарламенту в Страсбурзі, Дональд Туск заявив: «Один з наслідків такого рішення – це те, що Великобританія візьме участь у європейських виборах у наступному місяці. Ми повинні підійти до цього серйозно, оскільки британські члени Європейського парламенту будуть перебувати там протягом декількох місяців, а можливо, і довше».

Втома від Brexit спостерігається з обох сторін, але, як підкреслив Дональд Туск, цей складний процес потрібно довести до логічного завершення. На думку високопоставленого чиновника, незважаючи на вихід Великобританії з ЄС, партнерські відносини та взаємовигідне співробітництво будуть і далі зберігатися, інакше і бути не може.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що для українців вихід Великобританії з Європейського союзу ніяк не відіб’ється на доступності Польщі для трудової імміграції.

Всі лідери 27 країн, які входять до Європейського союзу, погодилися надати відстрочку Великобританії, щоб завершити процес виходу країни з блоку.