Борис Джонсон пообіцяв, що британський флот знову стане найпотужнішим в Європі

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пообіцяв повернути британському флоту славу найпотужнішого військово-морського флоту Європи, підкресливши, що суднобудування також може допомогти усунути розкол між чотирма країнами в Сполученому Королівстві.

Після того, як численні опитування громадської думки показують, що більшість людей в Шотландії тепер підтримують незалежність, Джонсон наполягає на тому, що Англія і Шотландія можуть працювати разом.

Він оголосив про плани побудувати ще 13 фрегатів, а також задіяти нове покоління військових кораблів, що, за його словами, буде стимулювати відродження суднобудування в Великобританії.

«Якби існувала одна політика, яка всіляко посилювала б Сполучене Королівство, ми б будували більше кораблів для Королівського флоту»,- заявив Джонсон в парламенті.

Раніше на цьому тижні Джонсон розлютив багатьох шотландців, назвавши передачу влади Шотландії «катастрофою», що зіграло на руку шотландським націоналістам.

Зв’язки, що скріплюють Великобританію, були ослаблені за останні п’ять років через Брексіта, урядового управління пандемією COVID-19 і неодноразових закликів Шотландської національної партії до нового референдуму про незалежність.

Багато в Шотландії негативно налаштовані по відношенню до Джонсону, вважаючи його зарозумілим. Згідно з дослідженням, проведеним минулого місяця політичної консалтинговою компанією JL Partners, непопулярність Джонсона є найбільшим фактором, що сприяє незалежності Шотландії.