Штраф в 20 євро, якщо ви не носите маску в Північній Македонії

“Уряд Північної Македонії повідомив громадськості, що заходи особистого захисту від коронавіруса, тобто носіння медичних масок залишається в силі”, – пише газета “Нова Македонія”. Штрафи в розмірі 20 євро для фізичних осіб встановлюються за недотримання порядку носіння масок з 30 квітня, а для компаній, які не дотримуються заходів щодо носіння захисних засобів співробітниками та відвідувачами, передбачений штраф в розмірі 2000 євро.

“У своєму профілі в Facebook прем’єр-міністр Олівер Спасівський оголосив, які обмежувальні заходи були передбачені під час майбутніх травневих свят”, – повідомляє Vecer. Спасівський повідомив, що уряд прийняв рішення обмежити пересування громадян по всій країні. 1,2 і 3 травня громадянам буде дозволено переїхати з 5 до 14 годин. Загальнонаціональна заборона на рух почнеться о 2 годині дня і триватиме до 5 години ранку наступного дня.

Щоденна газета «Свободная пресса» зазначає, що в Північній Македонії на даний час існує безліч обмежувальних заходів, таких як заборона на збір людей, обов’язкова відстань 2 метри, носіння масок або інших засобів захисту носа та рота, закриття шкіл і кордонів, обмежене користування громадським транспортом. Але коли пом’якшать обмежувальні заходи і аеропорти почнуть приймати і відправляти пасажирів, а школи почнуть працювати в звичайному режимі, чи буде держава здатна впоратися з можливим другим піком коронавіруса в умовах?

Газета передала це питання міністру охорони здоров’я Венко Філіпу. Філіп вважає, що другий пік може очікуватися восени, коли клініка захворювання може бути більш складною, оскільки з’являться пацієнти з сезонним грипом, і їх потрібно буде лікувати в тих же медичних установах, які тепер доступні тільки пацієнтам з коронавірусом. Однак міністр упевнений, що країна буде більш підготовлена ​​до можливої ​​другої хвилі коронавіруса завдяки уже наявному досвіду.