Польща і Україна посилили боротьбу з ксенофобією

Варшава і Київ вирішили активізувати заходи боротьби з ксенофобією і нетерпимістю на грунті національності, релігії та мови. Уряди обох країн підписали спеціальний антіксенофобний документ.

Підписантами важливого договору для мільйонів поляків і українців стали омбудсмени. З українського боку виступала Людмила Денисова, а з польського – Адам Боднар.

Пункти документа мають в собі перелік заходів, покликаних подолати ксенофобію та інші види нетерпимості між поляками і українцями.

Сторони договору зобов’язалися співпрацювати і взаємодіяти в питаннях захисту прав українців в Польщі і поляків в Україні.

Читайте також: Лейбористи обіцяють чотириденний робочий тиждень

Окрему увагу українська омбудсмен звернула на необхідність захисту трудових прав українських мігрантів, забезпечення гідної оплати їх праці, а також оперативного реагування на випадки травмування або обмеження їх прав.

Польська сторона зі свого боку гарантувала посилення заходів по контролю за дотриманням прав українців і закликала наших співвітчизників в Польщі звертатися до органів правопорядку в разі порушення їх прав.