Четверо дітей загинули внаслідок трагедії з надувним замком в Австралії

“Чотирьох дітей загинули і ще п’ятеро отримали серйозні травми після падіння з висоти приблизно 10 метрів надувного замку для стрибків, який піднявся в повітря. Інцидент стався на північному заході Тасманії, Австралія”, – повідомляє Guardian.

Поліція підтвердила, що дві дівчинки та два хлопчики загинули внаслідок трагедії у початковій школі Hillcrest у Давенпорті. П’ять дітей у тяжкому стані перебувають у лікарні.

Поліцію викликали до школи після того, як порив вітру змусив здійнятися у повітря надувний замок з дітьми. Поки що неясно, скільки дітей грало на той момент у замку.

На місце події прибули медики, що швидко відреагували на виклик. Дітям надали першу допомогу та на вертольотах доправили до лікарні.

Прем’єр-міністр Тасманії Пітер Гутвін сказав, що трагедія була «руйнівною і несамовитою».

«Мені важко підібрати правильні слова за таких трагічних обставин. Я впевнений, що говорю від імені всіх тасманійців і висловлюю свої найглибші співчуття сім’ї, друзям та родичам усіх, хто постраждав від цієї трагедії», – сказав він.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон назвав події «шокуючими»: «Маленькі діти проводять веселий день… і це обертається жахливою трагедією. Це просто розбиває серце».

Надувний замок було доставлено до школи на святкування закінчення навчального року.

Девонпорт не став першим, де відбулася подібна трагедія. У 2019 році подібний фатальний інцидент стався у Китаї – двоє загиблих дітей, 20 травмованих. У 2018 році Великобританії з надувного замку, який вибухнув на пляжі, викинуло дівчинку, яка загинула. У березні 2016 року надувний замок, разом із 7-річним хлопчиком, що перебуває всередині, здуло в Ессексі.