Майже всі працівники авіакомпанії мають проблеми з пасажирами-порушниками

Зростає кількість інцидентів між пасажирами та працівниками авіаліній. Серйозне занепокоєння виявила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA).

За даними дослідження, яке замовила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA), розглянули дані, що описують конфлікти і небезпечні ситуації, що сталися на борту літака в 2017-2018 роках. Найбільш суттєвою зміною порівняно з попередніми роками є радикальне зростання кількості інцидентів між працівниками літака та пасажирами.

Однією з найпоширеніших форм порушення поведінки на борту літака, що загрожує безпеці та вимагає втручання персоналу, є спроби курити сигарети в туалетах. Вони складають 24% із всієї кількості інцидентів.

Ще однією проблемою є бійки, організовані під впливом алкоголю. До них належать 27% від загальної кількості інцидентів на борту. Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) вказала, що 562 випадки з 2454 зареєстрованих – сталися після споживання власних алкогольних напоїв. Буває, що п’яні пасажири нападають на персонал словесно, також спостерігаються рідкісні випадки, що пасажири, порушують особисту недоторканність стюардів або бортпровідників. Такі випадки, звичайно, повідомляються поліції після прибуття літака в аеропорт, і пасажирам, які порушують порядок в літаку, можуть заборонити переліт з авіалінією, в якій вони вчинили бійку. Найбільша кількість інцидентів, пов’язаних з пасажирами в нетверезому стані, відбулася за участю громадян Великобританії.

Вищенаведені дані можна вважати значущими і проблемними для всього світу, оскільки компанії IATA організовують 82% руху літаків у світі.

Джерело: www.eurabota.ua

28.12.2018