Російські олігархи переміщують свої яхти, щоб уникнути конфіскації

Суперяхти, що належать російським олігархам, які, як вважається, близькі до президента Володимира Путіна, переміщуються, оскільки Сполучені Штати та їхні союзники готуються запровадити додаткові санкції щодо їхньої власності після вторгнення в Україну.

Дані Marine Traffic показують, що, як мінімум, чотири величезні яхти, що належать російським бізнесменам, прямують до Чорногорії та Мальдів після того, як в останні дні країни всього світу оголосили про санкції.

Серед них Мінфін США, який запровадив обмеження щодо ЦБ Росії. За даними Nomad Capitalist, Мальдівські острови не мають угоди про екстрадицію з США.

Стану російських мільярдерів, ймовірно, зазнають подальших ударів, оскільки адміністрація президента США Джо Байдена нещодавно оголосила про створення команди, яка займеться їхніми активами, включаючи яхти та особняки. Франція складає список майна, що належить російським олігархам, включаючи автомобілі та яхти, які можуть бути конфісковані відповідно до санкцій ЄС.

«Наступного тижня ми запускаємо міжнародну трансатлантичну оперативну групу, яка виявлятиме, переслідуватиме і заморожуватиме активи підсанкційних російських компаній та олігархів — їхні яхти, особняки та інші незаконні активи, які ми можемо виявити та заморозити за законом», — йдеться у повідомленні Білого дому в Твіттері.