У Норвегії посилять правила прийому на роботу співробітників

16 березня в Стортингу було прийнято рішення, згідно з яким уряд має посилити правила прийому на роботу працівників. Має бути введена заборона на підписання контрактів, які не гарантують мінімального винагороду на час відсутності роботи між періодами роботи.

Зміни повинні прийняти до свят – це означає, що план проекту буде представлений ще до Великодня.

Під час голосування всі сторони норвезького парламенту одноголосно проголосували за зміни в трудовому законодавстві, які запобігли б несправедливість у сфері зайнятості.

Нефтяная платформа в Норвегии

– Це великий день для працівників, які працюють в Норвегії. Сьогоднішнє рішення вимагає від уряду посилення правил, що регулюють прийом робочої сили, і забороняє на норвезькому ринку праці, пропонувати контракти з так званим постійним працевлаштуванням без винагороди на час відсутності роботи, – каже Арільд Гранде, представник Лейбористської партії (Arbeiderpartiet).

Сектор зайнятості тривалий час перебував у вогні критики з боку, як співробітників, так і профспілок, а також політиків. Основною проблемою є зайнятість працівників за постійним контрактів без гарантованої зарплати, так звана null timers avtale – співробітники зазвичай не впевнені, скільки годин вони будуть працювати через місяць чи кілька днів. Крім того, якщо немає замовлень, то робітники залишаються без зарплати взагалі, а така ситуація вважається неприйнятною для уряду Норвегії.

Джерело: www.eurabota.ua