Польські фірми все більше віддають перевагу працівникам з України

На сьогоднішній день 40% великих фірм, які працюють у Польщі, беруть на роботу спеціалістів, які приїхали з України. При цьому ще 30% планують в найближчий рік почати підшукувати українських працівників. Ці дані опубліковані у звіті організації Personal Service, який називається «Барометр трудової імміграції».

Трудоустройство украинцев в Польше

Президент Personal Service Кшиштоф Ингльот зазначив, що громадян України, яких в Польщі налічується близько одного мільйона, насамперед приваблюють висока заробітна плата, зрозумілий мова, яку можна швидко вивчити, географічна близькість.

«Польща все частіше називається українцями пріоритетною країною для приїзду. Для мене стали приємною несподіванкою 5 млрд злотих, які українці у минулому році витратили в Польщі – це формує наш роздрібний попит. Також мене здивувало, що понад 60% українців здатні прожити у нас за 500 злотих в місяць», – сказав Ингльот.

У переважній більшості випадків, наголошується в повідомленні, фахівці з України влаштовуються на роботу, де не вимагається високої кваліфікації, оскільки в цьому випадку спрощена процедура працевлаштування і дозволяє легально працювати протягом шести місяців.

Джерело: www.eurabota.ua