Як українцям безпечно і швидко перевести гроші з Польщі в Україну

У століття розвитку технологій, коли вчені з кожним днем ​​розроблять все більше сучасних методик, приладів і систем, практично не залишилося людей, які до сих пір ні разу не скористалися електронним переказом коштів. Це надійно, швидко і зручно, тому користується попитом. Особливо такий метод відправки коштів вигідний під час перебування в іншій країні. Так, якщо ви працюєте тільки на сезонних роботах, то ніяких складнощів з перевезенням готівки у вас не буде. Але коли ви досить довго і регулярно перебуваєте, наприклад, в Польщі, то ймовірно ви вже будете цікавитися тим, як краще перевести гроші з Польщі в Україну. Тому далі розглянемо найпопулярніші схеми і сервіси для вигідних фінансових переказів.

перевод денег из Польши в Украину

Варіантів переказу коштів багато. Зібрана в статті інформація допоможе вибрати найбільш підходящий спосіб пересилання грошей.
Зміст

1. Що означає грошовий переказ?

2. Онлайн-переклад через PayUkraine.

3. Переказ коштів з Western Union.

4. Фінансові транзакції за допомогою Kredobank (Zlotowka).

5. Сервіс MoneyGram та його особливості.

6. Що таке SWIFT – переклад?

7. Переклад через Coinstar (Коінстар)

8. Інші платіжні системи

9. Відео: переказ грошей з Польщі в Україну. PKO bank – KredoBank

Що означає грошовий переказ?

Грошовий переказ – захищена від викрадення передача фінансів на карту або розрахунковий рахунок, одержувача за допомогою платіжних сістем.Получіть гроші можна і без відкриття банківського рахунку.
У передачі грошей беруть участь:
Відправник -> Посередник (система платежів) -> Одержувач.
Незважаючи на що стягується комісію, така відправка набагато безпечніше передачі готівки за допомогою знайомих. Цей варіант не гарантує отримання і сума, дозволена для перевезення через кордон, обмежена.

Онлайн-перекази через PayUkraine

PayUkraine – це один з найдешевших і популярних сервісів грошових переказів, створений спеціально для українців, що працюють в Польщі. Гроші можна відправити зі свого телефону в будь-який час доби, з будь-якої карти або рахунки в польському банку, в злотих або євро відразу на карту ПриватБанк в Україні.
Основною перевагою сервісу є миттєве зарахування в будь-який час доби, а також надзвичайно низька комісія за швидкі переводи- 6,99 злотих – незалежно від суми переказу. А з промокодом EURABOTA ви і зовсім зробите переклад абсолютно безкоштовно.
Гроші зараховуються, як в гривнях, так і в євро, в залежності від валюти картки одержувача, протягом всього лише 15 хвилин!

перевести деньги с Польши в Украину

Алгоритм здійснення переказу:

  1. Зареєструєтесь на сайті http://payukraine.com.
  2. Введіть суму переказу і дані про одержувача в Україні:
  • Ім’я та Прізвище;
  • Електронну пошту
  • Перші шість і останні чотири цифри карти Приватбанку;
  • Номер телефону, прив’язаний до карти.

3. Вибираєте зручний спосіб оплати перекладу:

  • з карти (Visa, MasterCard);
  • з польського онлайн-банку.

Прямо зараз є спосіб перевести гроші безкоштовно, потрібно зареєструватися та ввести промокод EURABOTA.

Детальніше про те, як це працює можна прочитати тут

Переказ коштів з Western Union

Напевно, найвідоміша система, має велику кількість відділень, через що переказ коштів відбувається дуже швидко. Єдиний і найбільший недолік сервісу – висока комісія за послуги, тому малі суми відправляти з Польщі в Україну буде просто не рентабельно, тому що ви чимало при цьому втратите.

Наприклад: вам терміново знадобилося відправити додому 100 злотих, в такому випадку комісія складе близько 20 злотих (це стосується суми, що не перевищує 400 злотих). Якщо ж сума переказу понад 1200 злотих, то доведеться заплатити 4 відсотки від суми, за комісію.

Термін транзакції становить від декількох хвилин – до декількох годин.

Алгоритм здійснення переказу:

  • дізнатися паспортні дані одержувача;
  • прийти до будь-якого відділу Western Union в Польщі і заповнити бланк переказу коштів (працівники повинні вам його надати)
  • разом з бланком віддати працівникові гроші для перекладу з урахуванням комісійної частки;
  • отримати квитанцію про транзакції MTCN;
  • сповістити адресата про скоєний перекладі, і надати йому унікальний код MTCN.

Фінансові транзакції за допомогою Kredobank (Zlotowka)

Попередній спосіб більш популярний через те, що для здійснення перекладу з його допомогою не потрібно бути власником рахунку в польському банку. Здійснення операцій через Kredobank саме цим і відрізняється, адже це український банк, який є партнером польського банку PKO BP SA. Тому послуга переказу коштів можлива завдяки послузі, яка називається «Злотовка» (Zlotowka). Основна його перевага в тому, що ви можете відкрити рахунок в злотих і не втрачати додаткові гроші при конвертації. Термін виконання транзакції може тривати до 3 днів. Ще одним плюсом можна назвати значно меншу комісію: до 5000 – 10 злотих, а ось якщо більше, то комісійний відсоток становить 0.25.

перевести деньги из Польши в Украину через

Алгоритм здійснення переказу:

Власники карт банку PKO BP SA можуть здійснювати онлайн переклади, використовуючи інтернет-банкінг, як цього банку, так і KredoBank. Подальша інструкція для тих, у кого в наявності тільки рахунок Złotówka (для одержувача)

  • знайти відділення Kredobank в Польщі;
  • заповнити анкету. Вносяться дані: ПІБ одержувача, рахунок одержувача або згенерований до рахунку IBAN код, реквізити банку-одержувача;
  • чекаємо зарахування коштів на рахунок одержувача.

Сервіс MoneyGram та його особливості

Теж один з популярних способів переказу грошей, головна особливість якого в тому, що мінімальна сума для перекладу не існує, а максимальну встановлює конкретне відділення. Є й нюанси з приводу вибору валюти, так переказати можна гроші в доларах або злотих, а ось отримати адресат зможе тільки в євро і доларах.

Саме тому висновок наступний – краще вибирати долари валютою транзакції.

Швидкість обробки заявки і переказу коштів може доходити до 1 дня. Комісія розраховується індивідуально, і, наприклад, за 100 доларів комісія складає 5.

Алгоритм здійснення переказу:

  • знайти відділення, яке розташоване ближче до вас;
  • повідомити працівника про суму фінансової операції і обчислити комісію;
  • заповнити бланк, де вказати необхідні дані;
  • отримати контрольний код і повідомити про нього адресату.

Що таке SWIFT – переклад?

Якщо описати принцип роботи SWIFT, то це скоріше інструмент, ніж окрема система. Тобто його відмінність від тих, що були описані раніше в тому, що переказ коштів відбувається на конкретний рахунок, а не на людину. Мається на увазі, що вказати ПІБ одержувача недостатньо, тут потрібен номер його рахунку в будь-якому банку. Часто такі трансфери вигідні для оплати певних послуг, наприклад, навчання. Потрібно вказати банківський рахунок навчального закладу, тоді система перерахує кошти і сповістить одержувача.

Досить неоднозначна оплата комісії в SWIFT, тобто важко назвати її вигідною чи ні, тут як то кажуть, в залежності від ситуації. Так, за переклад 100 доларів і 1000 плата може становити 15 доларів. Це означає, що краще користуватися нею для передачі великих сум.

Але є у цього способу одна підступна річ – вартість текстового оповіщення про доставку / отримання коштів. У деяких випадках вона може бути занадто високою, і це пов’язано з тим, що іноді переклад проходить кілька банків, відповідно і тариф підвищується. Про це слід запитати заздалегідь.

Інструкція по SWIFT переказу

Відправник і одержувач повинні мати банківські рахунки. При реєстрації беруть роздруківку з інформацією про реквізити SWIFТ – платежів. Українцям краще використовувати PKO BP SA в Польщі, Приватбанк або Кредобанк в Україні. Невеликі суми дозволено відправляти з ПР не відкриваючи рахунки. Приходимо в польський банк заздалегідь з отриманими реквізитами SWIFT рахунки / банку одержувача.

  • Приходимо в відділення польського банку маючи при собі SWIFТ реквізити банку і рахунки одержувача.
  • Заповнюємо платіжку.
  • Чекаємо підтвердження трансакції.

Переклад через Coinstar (Коінстар)

Система Coinstar широко представлена ​​у відділеннях українських банків. Використовує прогресивну систему нарахування комісійних:

  • з 100 $ – 3 $;
  • c сум більше 5000 $ -95 $.

Перерахування займає 20 хвилин. Валюта тільки євро і долар. Щоб провести передачу, злоті треба конвертувати. Деякі банки України видають кошти в національній валюті. Отримати можна не більше 50 тис. гривень на добу.
Алгоритм здійснення переказу:

  • Знаходимо відділення банку (або інших установ), де розташований логотип «Coinstar Money Transfer».
  • Вписуємо в анкету дані паспорта одержувача.
  • Вносимо суму в $ або € + комісію.
  • Отримуємо код і квитанцію.
  • Передаємо код одержувача.

Інші платіжні системи

Fine.Money, TransferWise, TransferGo недавно створені платіжні системи. Пропонують не високі тарифи за послуги.
Наприклад:

  • Fine.Money бере 2,5% від переданої суми;
  • TransferWise 2%;
  • TransferGo бере за послуги фіксований платіж 9 зл. незалежно від суми.

Перераховують кошти протягом 24 годин в пункти прийому передачі або на рахунок. Процедура передачі грошей стандартна. Для отримання потрібен паспорт і секретний код. Серед переваг таких сервісів – низькі відсотки і оперативність, з недоліків – низький рівень довіри через невеликий досвід.

Переказати гроші з Польщі в Україну нескладно, в статті ми описали основні способи і системи. Однак не варто забувати, що умови можуть змінюватися, тому, вибравши відповідний метод, необхідно уточнювати всі діючі на даний момент правила в банках і платіжних системах.

Переказ грошей з Польщі в Україну. PKO bank – KredoBank