Куба попередила своїх громадян готуватися до дефіциту пропан-бутану

Уряд Куби попередив своїх громадян підготуватися до нестачі газу для приготування їжі (пропан-бутан) через санкції адміністрації президента США Дональда Трампа проти острова, повідомляє Associated Press.

Державні ЗМІ повідомляють, що балони зі зрідженим газом стануть дефіцитним товаром для кубинців, які купують субсидований державою газ за ціною близько 30 центів за балон, а також для клієнтів, які купують газ за ринковими цінами, більш ніж в 10 разів вище.

Багато будинків на Кубі залежать від пропан-бутану в балонах, оскільки вони не пов’язані з муніципальним газопостачанням. Електричні плити і конфорки є відносно рідкісними і дорогими у використанні через високі ціни на електроенергію.

Уряд оголосив в повідомленні, опублікованому державними ЗМІ, що санкції, оголошені в листопаді адміністрацією Трампа проти кубинської державної енергетичної компанії Corporación Panamericana, привели до скасування запланованих покупок пропан-бутану.

Адміністрація Трампа регулярно посилює торгове ембарго проти Куби, із заявленою метою чинити тиск на комуністичну сторону, щоб вона відмовилася від своїх тісних відносин з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, якого Сполучені Штати хочуть звергнути.

Минулого тижня США заборонили чартерні рейси з Америки в міста за межами Гавани з метою перервати потік твердої валюти і енергії на Кубу.