Прокуратура Росії хоче ще 15 років в’язниці для Навального (ВІДЕО)

“Прокуратура Росії вимагає засудити критика Кремля Олексія Навального до додаткових 15 років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві та неповазі до суду”, – повідомляє «Нова газета».

Відповідаючи на запит держобвинувачення, помічник лідера опозиції Леонід Волков заявив: «Вирок Олексію Навальному відомий — довічний вирок. Поки не обірветься життя однієї з двох людей, Навального чи Володимира Путіна, вона буде там ще 15 років».

Наприкінці січня російська служба державного фінансового моніторингу Росфінмоніторинг включила лідера російської опозиції та борця з корупцією Олексія Навального, а також чотирьох його соратників до свого списку терористів та екстремістів.

У лютому минулого року Навального було засуджено до 2,5 років позбавлення волі у справі про шахрайство, яке він назвав сфабрикованим та політичним. Він відбуває покарання у колонії суворого режиму у Покрові, неподалік Москви. Там і почався новий суд над ним.

Раніше цього місяця стало відомо, що опозиціонера також звинувачують у нецільовому використанні понад 4,7 млн ​​доларів пожертв його організації, що в Росії карається позбавленням волі на строк до 10 років.

Навальному також загрожує шестимісячний термін за образу суду під час минулорічних слухань. Обидві справи розглядаються в тому самому процесі.

На сторінці Навального у Facebook було опубліковано наступну посаду: “У Росії немає правосуддя. Путін його знищив. Йде суд над Олексієм Навальним, і це наочний приклад того, як російська влада впливає на судові рішення. Адміністрація президента за вказівкою Путіна організувала весь процес над Навальним , від фальсифікації показань до узгодження дій судді у найдрібніших деталях. І в цьому відео ми вам це доведемо”.