Літак злив пальне над школою недалеко від Лос-Анджелеса

Екіпаж пасажирського літака американської авіакомпанії “Delta Airlines” скинув авіаційне паливо на початковою школою в містечку Кудахі недалеко від Лос-Анджелеса, повертаючись для аварійної посадки в міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса, повідомляють Reuters і Associated Press.

Паливо полилося на голови дітей, що грають в шкільному дворі незадовго до полудня за місцевим часом вчора.

За словами співробітників пожежної служби та медпрацівників, які викликали на місце події, 56 осіб, більшість дітей, скаржилися на подразнення шкіри або проблеми з диханням через шкідливих парів палива, але всі вони отримали необхідну допомогу на місці з милом і водою, і жоден з них не був відправлений до лікарні. Медики відзначили, що все пролите паливо випарувалося дуже швидко і нічого легкозаймистого не залишилося в повітрі або на землі.

За даними Федеральної авіаційної адміністрації (ФАА) і відповідно до авіакомпанії, літак “Boeing 777” тільки що злетів по маршруту в Шанхай, коли виникла проблема з одним з двигунів, яка змусила його повернутися в аеропорт. Машина благополучно приземлилася після того, як скинула значну кількість палива, щоб зменшити її вагу при посадці.

У ФАА відзначили, що справа розслідується. “Існують спеціальні правила утилізації палива для літаків, що працюють в будь-якому великому аеропорту США і за його межами. Вони вимагають, щоб паливо викидалося над певними ненаселеними районами, зазвичай з великої висоти, щоб паливо  розсіюєвалося до того, як воно досягне землі» ” , – зазначає агентство.