Надлер: Трамп гірше для країни, ніж Ніксон

Президент Дональд Трамп гірше для країни, ніж Річард Ніксон. Те, що він зробив, набагато серйозніше. Про це заявив Джеррі Надлер, голова комітету Палати представників, в інтерв’ю CNN. За його словами, незважаючи на докази, більшість республіканців відмовилися діяти.

Він не єдиний демократ, який робить такі порівняння. У минулому році спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що тиск Трампа на Україну з метою розслідування її потенційних противників на виборах 2020 року, робить дії Ніксона майже нікчемними.

Ніксон, чиє ім’я стало синонімом скандалу і безчестя для багатьох американців, подав у відставку в 1974 році після того, як Судовий комітет Палати представників схвалила імпічмент проти нього, але до того, як по ньому проголосували всі члени палати, і він не підлягав імпічмент. Він єдиний президент США у відставці.

Нагадаємо, що 5 лютого Сенат виправдав Трампа за обома звинуваченнями в імпічмент. Він був звинувачений у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу. Його виправдання було очікувано для республіканського Сенату. Палата представників проголосувала за усунення глави держави.

У четвер Трамп заявив, що вважає процес імпічменту “пеклом”, який, за словами демократів, був ініційований з політичних причин. Але Надлер поклявся, що це не кінець.

Нагадаємо, що після звільнення українського експерта Олександра Уіндмана президент США Дональд Трамп зняв з посади посла США в ЄС Гордона Сандленда.

Раніше Трамп мав намір відсторонити підполковника Уіндмена через його показань щодо імпічменту. Згодом його адвокат офіційно заявив, що його клієнт був звільнений.

Демократи описали дії Трампа проти Віндмана, як помста.