У Нідерландах будуть стимулювати людей пересідати з машин на велосипеди

Скоро в Нідерландах співробітникам фірм і підприємств, які будуть їздити на роботу на велосипеді, будуть платити гроші.

Велосипед фото

Високий рівень життя в Нідерландах дозволяє практично кожній людині мати особистий автомобіль, що призводить до серйозної проблеми завантаженості міських вулиць, особливо тоді, коли люди їдуть або повертаються після робочого дня додому, не кажучи про великий викид в атмосферу вихлопних газів.

Для вирішення проблеми автомобільних пробок влада Нідерландів всерйоз розглядають можливість доплати тим працівникам, які, щоб дістатися на роботу пересядуть з автомобілів на велосипеди. Планується, що через кожні десять кілометрів шляху власнику самого екологічного виду транспорту буде виплачуватися 2,2 долара.

«Давайте залишимо свої машини і пересядемо на велосипеди. Я хочу стимулювати людей до поїздок на велосипедах, щоб 200 000 осіб залишили свої машини і «накатали» три мільярди кілометрів на байках», – заявила заступник міністра інфраструктури Стинте ван Вельдховен.

Пропозиція буде обговорюватися з представниками як великих підприємств, так і середнього та малого бізнесу.

На сьогоднішній день згідно статистичних даних транспортних агентств, в країні з 17-мільйонним населенням налічується близько 22 мільйонів велосипедів. Влада країни вирішили задіяти якомога більше.

Джерело: www.eurabota.ua