Брюссель заборонив 109 авіакомпаніям з 15 країн літати до Європейського союзу

Європейська комісія заборонила 109 авіакомпаніям з 15 країн, що не входять до складу ЄС, здійснювати польоти в межах Співтовариства. «Чорний список» публікується як «Додаток A», який вносить зміни до Постанови 2019/2105 щодо списку авіаперевізників, на яких накладено операційну заборону або експлуатаційні обмеження в рамках Союзу. «Чорний список» оновлюється за наполяганням Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA), а також на прохання деяких держав-членів ЄС, що закріплено регламентом.

Через серйозні і системниі збої з боку авіаційних адміністрацій, що призводять до недотримання міжнародних стандартів безпеки польотів, Європейська комісія накладає заборону працювати в межах ЄС на всіх авіаперевізників Афганістану (2 авіакомпанії), Республіки Конго (8), Конго (21), Джібуті (1), Екваторіальної Гвінеї (2), Еритрея (2), Киргизстану (13), Ліберії (авіалінії не знайдені), Лівії (7), Непалу (18), Сан-Томе і Прінсіпі (2), Сьєрра-Леоне (7 ) і Судану (12). Це записано в «Додатку А» до відповідного Постанови.

Європейська комісія також забороняє 7 авіакомпаніям з Анголи і ще 7 авіакомпаніям з Молдови здійснювати польоти до Європейського Союзу. Тільки дві авіакомпанії з Анголи – TAAG Angola Airlines і Heli Malongo і три з Молдови – Air Moldova, Fly One і Aerotranscargo, яким дозволено літати до Співтовариства, звільняються від податку, але знаходяться під посиленим контролем місцевих авіаційних служб, які повинні оцінити безпеку іноземних повітряних суден (SAFA).

Постанова 2019/2105 також передбачає розширені перевірки за програмою SAFA повітряних суден всіх авіакомпаній, зареєстрованих в Вірменії, Білорусі, Росії, Домініканській Республіці, Габоні і Індонезії на відповідність міжнародним стандартам безпеки.