У Нідерландах серед біженців будуть шукати вчених

Організація наукових досліджень Нідерландів має намір шукати вчених із числа прибулих в країну біженців.

Ученые фото

Про намір зайнятися пошуком фахівців серед біженців в самих різних областях наукових знань оголосили влади Нідерландів. Проект буде реалізовуватися Нідерландською організацією за науковим дослідженням.

В установі заявили про готовність надавати всебічну підтримку молодим вченим, які отримали притулок в країні, в тому числі протягом року їм буде виплачуватися певна сума грошей. Для участі в програмі претендентам необхідно відповідати основними критеріям: мати ступінь магістра або доктора і офіційний статус біженця.

«Як Зигмунд Фрейд і Альберт Ейнштейн, ці люди були змушені покинути свою батьківщину і знайти притулок в іншій країні. Однак молоді вчені відчувають серйозні проблеми з продовженням своєї кар’єри в Нідерландах з-за різниці в підходах до роботи, мовного бар’єру та відсутності можливостей для налагодження контактів з колегами», – зазначили в організації.

Молоді науковці зможуть взяти участь у багатьох голландських науково-дослідних проектах. Це дозволить їм дізнатися які дослідницькі методи використовуються в Нідерландах, продемонструвати свою роботу і досвід місцевим фахівцям.

У Нідерландської організації з наукових досліджень вважають, що програма допомоги вченим з числа біженців надасть потужний імпульс, що сприяє реалізації проектів, а також дозволять біженцям продовжити займатися науковими дослідженнями після повернення на батьківщину.

Джерело: www.eurabota.ua