Іспанія: Понтеведра вводить обмеження швидкості до 10 км/год

У Понтеведрі, що знаходиться на північному заході Іспанії, затвердили правила, які обмежують максимальну швидкість в центрі міста до 10 кілометрів на годину. Це перший город Іспанії з таким обмеженням швидкості.
Як заявили міська влада у вівторок, обмеження швидкості до 10 км на годину буде застосовуватися в самому центрі міста, а також на декількох десятках великих вулиць, прилеглих до центру міста.
Мерія Понтеведри оголосила, що нові правила призначені для підвищення безпеки пішоходів та численних паломників, які подорожують через це місто до Сантьяго-де-Компостела.
Перші обмеження швидкості в Понтеведрі були введені в 2009 році. Протягом наступних 10 років число дорожньо-транспортних пригод в міських районах, на які поширювалася обмеження швидкості, скоротилося на 90%.
Також з вівторка нові обмеження швидкості, до 30 кілометрів на годину, застосовуються майже по всьому місту Більбао в Країні Басків. Хоча в червні міска влада заборонила водіям їздити швидше, але обмеження швидкості ще не торкнулося велосипедистів та користувачів електричних скутерів.
Влада Більбао також затвердили мінімальний вік для тих, хто використовує скутери. Тільки люди старші 16 років зможуть користуватися цим популярним видом транспорту.
Згідно з новими правилами, по 87% вулиць Більбао не можна буде їздити зі швидкістю більше 30 км на годину
За даними Управління автомобільних доріг Іспанії (DGT), зони з обмеженням швидкості до 30 км на годину вже діють в 19 містах країни, включаючи три найбільші агломерації: Мадрид, Барселону і Валенсію.
У понеділок керівництво DGT представило дані про кількість аварій на трасах, на яких в січні цього року обмеження швидкості було знижено з 100 до 90 км на годину. Статистика показує, що після введення нового обмеження, кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася на 9%.