Британський епідеміолог порушив соціальну дистанцію через коханку

Як стало відомо Associated Press і ТАСС, відомий британський епідеміолог покинув урядову експертну раду з коронавіруса після того, як з газет стало відомо, що він порушив правила соціальної дистанції.

Професор Ніл Фергюсон сказав, що він «зробив помилку» і глибоко жалкує про «будь-яке спотворення чітких повідомлень про триваючу необхідность соціальної дистанції»,- повідомляє BTA.

Вчора ввечері Телеграф повідомив на своєму сайті, що в останні тижні професор дозволив своїй коханці відвідати його у себе вдома в порушення обмежень, введених 23 березня. Відповідно до британських запобіжних засобів,  люди в близьких відносинах, що не живуть під одним дахом, не повинні відвідувати один одного. Громадянам Великобританії дозволяється виходити з дому тільки на роботу, купувати продукти чи ліки, відвідувати лікаря або надавати допомогу нужденним.

«Я визнаю, що зробив помилку і вчинив неправильно. Тому я припиняю участь в роботі Науково-консультативної групи з надзвичайних ситуацій»,- сказав Фергюсон газеті.

Британський епідеміолог разом з колегами з Імперського коледжу в Лондоні створив модель поширення коронавірусной інфекції в розвинених країнах.

ТАСС нагадує, що уряди Великобританії і США покладалися на цю модель при прийнятті рішень щодо карантину.