Ізраїль пускає українців з великою неохотою

Безвізовий режим між Ізраїлем і Україною починає викликати деяку занепокоєність з ізраїльської сторони.

В останні кілька років намітилася чітка тенденція збільшення кількості відмов у в’їзді українцям до Ізраїлю. Згідно зі статистичними даними, в минулому році на територію Ізраїлю не були допущені 5 відсотків з усіх бажаючих українців в’їхати до цієї близькосхідної країни.

Українці, які їдуть до Ізраїлю, в більшості випадків подорожують в якості туристів, багато в’їжджає в країну, щоб відвідати своїх родичів, також значна частина українців їде до Ізраїлю, щоб відвідати великі християнські святині. Однак чимало тих, хто має намір використовувати послаблення візового режиму, щоб постаратися залишитися в країні і заробити чималі гроші, адже в Ізраїлі рівень заробітної плати в рази вищий, ніж в Україні.

Угода про безвізовий режим була підписана між Києвом і Тель-Авівом в 2011 році. У перші роки дії безвізу кількість відмов не перевищувала одного відсотка. На сьогоднішній день для українців картина змінилася не в кращу сторону.

Заступник посла Ізраїлю в Україні Еміль Бен Нафталі розповів, що «є громадяни, які хочуть скористатися безвізовим режимом, щоб нелегально працювати в Ізраїлі. Наша служба безпеки вирішила боротися з нелегалами, в тому числі посиливши перевірку приїжджих на кордоні».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Тель-Авіва значно підняла податок для власників квартир, які здають їх в короткострокову оренду іноземним туристам.

Різко зросла кількість українських туристів, які в минулому році подорожували до Португалії.