Мадуро і опозиція проведуть переговори в Мексиці

Переговори між урядом Венесуели і опозицією щодо врегулювання політичної кризи в країні, ймовірно, почнуться 13 серпня в Мексиці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією.

Діалог буде підтриманий міжнародними учасниками, в тому числі Норвегією, яка виступила посередником в попередньому діалозі в 2019 році, але зазнала невдачі до того, як обидві сторони змогли прийти до угоди.

Дата ще не визначена, і 15 серпня також є попередньою датою початку переговорів. Члени делегації також ще не остаточно обрані. Поки не ясно, в якому місті пройдуть переговори.

Президент Ніколас Мадуро заявив, що готовий до переговорів з лідером опозиції Хуаном Гуайдо, але сказав, що порядок денний повинен бути зосереджений на знятті санкцій США. Гуайдо сказав, що опозиція хоче використати переговори, щоб домогтися гарантій вільних і справедливих виборів, після критики, що вибори в Венесуелі були на користь правлячої Соціалістичної партії.

Адміністрація президента Джо Байдена заявляє, що переглядає успадковану нею політику санкцій, але не послабила санкції проти нафтового і фінансового секторів Венесуели. Вашингтон, як і раніше, підтримує Гуайдо, якого він визнає законним лідером південноамериканської країни після спірних виборів Мадуро в 2018 році.