На північний схід США обрушилася сильна заметіль

“Сильні хуртовини на північному сході США сьогодні викликали обмеження руху і закриття аеропортів, шкіл і центрів вакцинації проти COVID-19”, – повідомляє AFP.

Від Вашингтона до Бостона і від Пенсільванії до Мена десятки мільйонів людей були в стані підвищеної готовності через заметіль. “У деяких місцях сніговий покрив досяг 40 см, і в найближчі кілька годин очікується продовження снігопаду”, – повідомила Національна метеорологічна служба США.

“Заметіль нагадала жителям Нью-Йорка, де сніговий покрив в деяких місцях сягає 50 см, історичний снігопад 22-24 січня 2016 року, коли сніговий покрив досяг майже 70 см”,- відзначає AFP.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив місцевий надзвичайний стан, щоб спростити прибирання снігу і роботу спеціальних бригад.

Школи в Нью-Йорку, які залишалися відкритими, незважаючи на пандемію коронавіруса, сьогодні будуть закриті.
Білл де Блазіо попросив жителів Нью-Йорка утримуватися від пересування по місту без крайньої необхідності.

«З таким ритмом снігопаду снігоприбиральні машини не впораються», – сказав губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо. Куомо також закликав жителів Нью-Йорка обмежити свої пересування, попередивши, що водії автомобілів можуть виявитися заблокованими на засніжених дорогах.