Посол Італії в Конго був убитий в результаті нападу на колону ООН

“Посол Італії в Демократичній Республіці Конго Лука Атанасіо був убитий в понеділок, коли їхав з конвоєм ООН на схід країни”, – повідомило міністерство закордонних справ.

«Сьогодні міністерство закордонних справ з глибоким сумом підтверджує смерть італійського посла в Гомі», – заявили в міністерстві, додавши, що загинув також італійський поліцейський.

В окремій заяві міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо висловив «свою велику стурбованість і великий жаль», і залишив зустріч в Брюсселі зі своїми колегами з ЄС, щоб якомога швидше повернутися в Рим.

«Обставини цього жорстокого нападу ще не відомі, і ми докладемо всіх зусиль, щоб пролити світло на те, що сталося», – сказав Ді Майо, віддавши належне жертвам, як «двом державним чиновникам».

Атанасіо було 43 роки, і він представляв Італію в Кіншасі з 2017 року. Він приєднався до дипломатичної служби в 2003 році і раніше служив в Швейцарії, Марокко і Нігерії.

Дипломат помер в лікарні міста Гома, куди він був доставлений після атаки. Він їхав в автомобілі колони місії ООН по стабілізації обстановки в ДРК (МООНДРК).

Сайт Світової продовольчої програми (МПП), під егідою якої місія прямувала до Рутшуру для надання гуманітарної допомоги місцевій школі, повідомив, що організація вивчає інформацію.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.