Грабіжники банків прив’язували заручників до дахів своїх машин (ВІДЕО)

За повідомленням AFP, озброєні до зубів бандити прив’язали заручників до дахів машин, на яких вони зникли після пограбування двох банків в Бразилії.

Поліція повідомила, що в результаті акції загинули три людини.

Використовуючи вибухівку, безпілотники і важке озброєння, зловмисники спричинили паніку на вулицях в центрі південно-східного міста Аракатуба, де проживає близько 200 тисяч чоловік.

Після пограбування двох банків вони втекли, прив’язавши заручників до дахів своїх автомобілів.

За даними поліції, під час нападу загинули двоє мирних жителів і один з грабіжників банків, не менше шістьох людей отримали поранення.

Одна людина була вбита бандитами, коли вони виявили, що вона знімає їх. Жінка і один з підозрюваних були вбиті в перестрілці з поліцією за межами міста.

Напередодні пограбування, нападники заклали вибухівку в різних частинах міста навколо деяких поліцейських ділянок, щоб затримати прибуття підкріплення.

“Бандити були одягнені в «бронежилети і каски» і виглядали, як солдати”, – повідомив Globo TV свідок, який попросив не називати його імені.

Влада закрила всі школи в місті і закликали місцевих жителів залишатися вдома, поки все вибухові пристрою не будуть знешкоджені.

Мер Арасатуба Діладор Боргес сказав, що поліція щосили намагалася перешкодити грабіжникам.

“Поліція не могла атакувати, тому що на кону стояло дуже багато життів”, – сказав мер.

«Сцени жахів, які пережили жителі Аракатуба, не залишаться безкарними», – пообіцяв губернатор Сан-Паулу Жоао Доріа, який наказав оперативній групі з 380 поліцейських переслідувати банду.

«Два злочинці були спіймані, а третій загинув при зіткненні з поліцією», – сказав він пізніше.