У Болгарії визнають, що без українських водіїв і офіціантів їм не обійтися

Через те, що в Болгарії не вистачає водіїв вантажівок, уряд цієї балканської країни планує піти на неординарний крок – укласти відповідний договір з Україною, щоб мати можливість працевлаштувати від двох до трьох тисяч українських водіїв.

Про плани болгарського уряду піти на такий крок, повідомив заступник міністра транспорту Ангел Попов. Для тих українських фахівців, кого зацікавить пропозиція попрацювати в Болгарії високопоставлений чиновник повідомив, що водії на міжнародних перевезеннях заробляють від 2000 до 4400 левів (по курсу – від 1000 до 2200 доларів).

У болгарському уряді визнали, що масштаби проблеми дуже великі і наслідки для економіки країни можуть бути досить болючими. Через неможливість постачати вироблену продукцію, втрати можуть становити більше 2 мільярдів доларів.

Крім цього, в Болгарії на постійну роботу потрібна велика кількість офіціантів і кваліфікований обслуговуючий персонал готелів. Туристичний сектор економіки, який є важливим джерелом наповнення бюджету, відчуває гостру нестачу працівників.

Причина такого стану справ на ринку праці Болгарії – масовий виїзд болгар на заробітки в країни Західної Європи, де оплата праці набагато вища.

Нагадаємо, раніше ми писали про масове звільнення працівників з українських будівельних фірм, щоб поїхати на роботу в інші країни.

Джерело: www.eurabota.ua

28.11.2018