Італійський лікар: “Зростає кількість випадків коронавірусу серед молодих людей”

Все більше молодих італійців потребують інтенсивного лікування коронавірусної інфекції. Про це в інтерв’ю газеті “Rai News 24” повідомила лікар Лука Лоріні з лікарні “Папи Іоанна XXIII” в Бергамо.

Лоріні говорить про людей у віці до 40 років. Нагадаємо, що Бергамо є одним з найбільш постраждалих міст Італії – тільки до 11 березня число офіційно підтверджених інфікованих там становить 1815, (спочатку в регіоні Ломбардія) але, безумовно, є багато і багато випадків, про які ще не повідомлялося.

“Молоді люди приходять все частіше, і це стає більш складним. Вони захворіли 6-7 днів тому і думали, що зможуть витримати хворобу своїм молодим тілом, але потім вони звертаються в лікарні в дуже критичній стані. У нашому відділенні інтенсивної терапії є 88 ліжок, половина пацієнтів інтубовані. Проблема в тому, що ми виписуємо 2-3 людини в день, і на їх місце приходять нові 5-6 інфікованих”,-говорить доктор. Всього кілька днів тому статистика показала, що смертність була в основному серед літніх людей!

За 18 днів Бергамо стали жертвами коронавірусу 142 людини. Влада міста оголосила, що місця в морзі закінчилися, а трупи зараз кладуть вже в церкві.

У Турині редакція газети Stampa була закрита після ідентифікації однієї людини з коронавірусом.

За словами епідеміолога Вальтера Річарді з ВООЗ, який зараз є радником італійського уряду по коронавірусу, протягом тижня число інфікованих в Італії буде рости і тільки потім почне знижуватися. На думку експертів, зараз ситуація в Німеччині, Франції та Іспанії така ж, як і в Італії 9-10 днів тому, тому там очікується той же розвиток подій. Насправді, збільшення числа випадків буде являти собою в основному облік хворих, які були вже в цьому стані до введення заходів, але не були «охоплені» статистикою.

12 березня набуло чинності нове посилення “драконівських” заходів самоізоляції, які Італія ввела для боротьби з епідемією. У своїй промові перед нацією прем’єр-міністр Джузеппе Конте оголосив, що карантин передбачає закриття до 25 березня всіх магазинів і комерційних підприємств, які не пов’язані з продажем предметів першої необхідності. Вони закрили всі бари, ресторани і кафе. Відкриті продуктові магазини, супермаркети, аптеки, газетні кіоски, автозаправні станції, банки, служби ритуальних послуг. Відвідування друзів і родичів заборонені.

Італійці багато запитували про те, чи можуть вони самі прогулятися або пробігтися в парку, після чого Міністерство внутрішніх справ повинно було додатково вказати, що прогулянка не заборонена, але переконливо просило людей утримуватися від цього в міру можливостей. Прогулянка з собакою повинна бути короткою і біля будинку. Кожен італієць, що виїжджає з дому, повинен мати письмову заяву із зазначенням, куди він йде і з якої причини.

Згідно з проектом Указу, підготовленого Міністерством транспорту Риму, в кожному районі Італії залишиться тільки один відкритий аеропорт. Планується, що в Мілані це буде “Malpensa”, але Термінал 1 закривається через зупинку рейсів багатьох компаній.

Планується, що в Римі діятиме “Леонардо да Вінчі (Фьюмічіно)”, але Термінал 1 буде тимчасово закритий з 17 березня. Всі операції навколо рейсів будуть перенесені на Термінал 3.